רשת הקשרים שלך היא המפתח למציאת העבודה הבאה במהירות

זה לא בהכרח מה שאתה יודע, אלא דוקא מי אתה מכיר. ברשת הקשרים שלך טמון פוטנציאל גדול לקידום הקריירה ולמציאת התפקיד הבא שלך. 

83% מהמגייסים מגדירים את חבר מביא חבר כמקור הגיוס האפקטיבי ביותר (HRD,2024), מכאן שרשת הקשרים היא מפתח משמעותי למציאת התפקיד הבא שלך בקלות ובמהירות.

מהם היתרונות של קשרים אישיים שלך? 

1.לשמוע על הזדמנויות בקריירה: קשרים פותחים את הדלת להזדמנויות מקצועיות, שלאו דווקא מתפרסמות במודעות דרושים, אשר יאפשרו לך למצוא עבודה מהר ובקלות יותר. 

2.לזהות 'דגלים אדומים': קשרים מספקים חוות דעת אותנטית על ארגונים, אשר יסייעו לך לקבל החלטות מושכלות בקריירה ולבחירת מקום העבודה המדויק בהצלחה.

3.להתעדכן במגמות בשוק: קשרים מאפשרים להתעדכן במגמות בשוק העבודה, ללמוד על טכנולוגיות חדשות ולהכיר מומחים ידע בתחום העיסוק, אשר יסייעו להפוך אטרקטיבי במיוחד בשוק העבודה התחרותי.

במאמר זה אפרט על כיצד להרחיב את רשת הקשרים ולהשתמש בה באופן אפקטיבי, כדי למצוא את התפקיד הבא ביעילות לפתוח דלת להזדמנויות חדשות בקריירה.

כיצד להשתמש ברשת הקשרים בעת חיפוש אחר התפקיד הבא שלך?

1.לבנות אסטרטגיה: כדאי להגדיר תפקידים וארגונים התואמים את מטרות הקריירה שלך, לבנות רשימת אנשי קשר בטבלה מסודרת ממגון פלטפורמות ולתעדף פניה אקטיבית לנטוורקינג רלוונטים לתחום עיסוק שלך. לפעמים דוקא 'הקשרים הרופפים' הם אלה שיכולים לייצר את ההזדמנויות המעניינות ביותר בקריירה.

2.לטפח קשרים קיימים: חשוב להתעניין כל הזמן באנשי קשר קיימים כולל חברים, בני משפחה, חברים לספסל הלימודים וקולגות לעבודה. רצוי לבקש מהם חיבורים לאנשי קשר חדשים, לקבל מהם המלצות חמות ולשמוע על משרות מעניינות. חשוב לתת גם לאנשי הקשר ערך אמיתי על מנת להעלות את הנכונות לסייע לך בעת הצורך.

3.לפנות אקטיבית: מומלץ לפנות לאנשי קשר רלוונטיים מהרשימה בהודעה אישית עם מידע על הניסיון המקצועי והבידול האישי שלך. כדאי לשאוף לתאם פגישה פנים אל פנים אשר עשויה להיות אפקטיבית משיחה טלפונית. רצוי גם לעקוב אחר התקדמות הפניה, לשאוף להעמיק את הקשר ולהביע הוקרת תודה על הנכונות לסייע לך. 

3.להשתמש ברשתות החברתיות:  93% מהארגונים נעזרים ברשתות חברתיות לגיוס עובדים חדשים (HRD, 2024). כדאי לבנות פרופיל לינקדאין מקצועי, לבלוט בקבוצות עניין בתחום העיסוק, ליצור בידול אישי מקצועי ולפנות אקטיבית לאנשי מקצוע חדשים כדי להרחיב את רשת הקשרים המקצועית שלך.

4.להרחיב רשת העסקית: רצוי לפנות לאנשי קשר שיכולים לקדם אותך לעבוד בארגונים בהודעה אישית שמתארת בקצרה את היכולות המקצועיות שלך, מבליטה את הבידול האישי שלך ומדגישה את הרצון לעבוד בארגון הספציפי שלהם.

5.להשתתף באירועים: רצוי להשתתף בכנסים, וובינרים, סדנאות ומפגשי נטוורקינג מקצועיים. מומלץ לנסות לפנות גם לאנשים שלא מכירים באירוע, להתעניין במכרים שפוגשים בו במקרה ובכללי להיות נגישים לפניה מצד אנשים חדשים.

רוצה לחפש עבודה ביחד? אני כאן בשבילך!  אפשר להשאיר פרטים למטה.